Renginys

Mokslo ir meno šou „Muzikinių stilių poveikis mūsų smegenims ir N2 Mokslo Šturmas”

(0), 2021 09 17

Intuityvi įžvalga, kad įvairių stilių muzika skirtingai veikia mūsų emocijas, elgseną ir netgi mąstymą jau patvirtinta ir atliktais moksliniais tyrimais. Muzika, patekdama į mūsų smegenis per garsų bangas, vienu metu stimuliuoja įvairias smegenų dalis, darydama įtaką ne tik mūsų emocinei savijautai (ką dažniausiai pastebime), bet ir  mūsų  gyvybinėms organizmo veiklos funkcijoms, kaip: motorika, atmintis, kalba, problemų sprendimus, vaizduotė, pažinimas ir t.t. Įdomu tai, kad muzika yra vienintelis stimulas, kuris taip intensyviai ir iš karto pajėgia paveikti mūsų smegenis, sudarydama sąlygas joms vystytis ir netgi keistis. Šiaulių universitetinės gimnazijos muzikuojantis jaunimas savo muzikinėje programoje pristatys įvairių muzikos stilių ir žanrų kūrinius (folkrock, pop, dainuojamosios poezijos) su įdomiomis įžvalgomis apie vieno ar kito stiliaus muzikos galimą poveikį mūsų smegenims. Atlikėjai: mišrus choras POCO, grupė EKSTRA, solistai, studija ČIŪTO. Programos autoriai ir vadovai –  Rasa Stoškuvienė ir Kęstutis Stoškus (Šiaulių universitetinė gimnazija).

Kviečiame įdomiai ir smagiai praleisti laiką su gyvai muzikuojančiu jaunimu. NES: Tyrimais įrodyta, kad muzika smegenims gali būti tokia pat naudinga kaip treniruotės mūsų raumenims sporto salėje. Pasitreniruokime kartu.

Antroje dalyje šiauliečiai perduos estafetę  N2 komandai. Ekstremalus šaltis, ekstremalus karštis, sprogimai, adrenalinas, džiaugsmas ir nuostaba –  visa tai sudedamosios N2 Mokslo Šturmo dalys. Pasiruoškite būti nustebinti įspūdingiausių eksperimentų ir sprogimų iš viso mokslo pasaulio.

Registracija į renginį

LaikasLaisvos vietosRegistracija
11:30 liko 350 iš 350 Pasibaigęs renginys
13:30 liko 0 iš 0 Pasibaigęs renginys

Renginio informacija

Renginio nr.271
Lektorius(-iai)N2 komanda
Data2021 09 17
VietaKTU Santakos slėnio aikštėje
AdresasK. Baršausko g. 59, Kaunas, Lietuva

Komentarai

Parašykite šiam straipsniui komentarą