Renginys

Ekskursija į Žuvininkystės ir jūrinės akvakultūros atviros prieigos laboratoriją

(0), 2016 09 09

Laboratoriją sudaro Eksperimentinės ekologijos laboratorija ir uždara recirkuliacinės akvakultūros sistema.
Eksperimentinės ekologijos laboratorijoje sumontuota didelio tūrio (4m aukščio, 3m3) mezokosmų sistema ir eksperimentinis srovės kanalas yra vieninteliai tokio pobūdžio įrengimai rytų Baltijos pakrantėje, leidžiantys atlikti jūros ir tranzitinių vandenų ekosistemų tyrimus. Mezokosmuose atliekami tyrimai, susiję su eutrofikacijos procesais, planktono mitybinėmis grandinėmis, trumpalaikiai eksperimentai su akvakultūroje auginamais gyvūnais, maistinėmis kultūromis, augimo preparatais. Srovės kanalas – tai 8 m ilgio ir 1 m pločio įrenginys, skirtas tyrinėti atviros vagos tėkmės dinamiką, nešmenų transporto ir nusėdimo procesus, vandens gyvūnų (bestuburių, nėgių ir žuvų) ekologiją ir elgseną.
ŽJAAPL sumontuota uždara recirkuliacinė akvakultūros sistema žuvims veisti ir auginti. Reguliuojant vandens parametrus, taikant skirtingas šėrimo, rūšiavimo technikas, atliekami įvairūs ekologiniai, fiziologiniai, elgseniniai taikomieji žuvininkystės tyrimai.
Visos ŽJAAPL sistemos yra pritaikytos darbui su gėlu (artezinio gręžinio arba Kuršių marių) ir su druskingu vandeniu iš Baltijos jūros. Tai padeda atlikti taikomuosius jūrinės ekologijos tyrimu. Tokios kompleksinės infrastruktūros nėra visame Baltijos jūros regione.

Registracija į renginį

LaikasLaisvos vietosRegistracija
11:00 liko 10 iš 10 Pasibaigęs renginys

Renginio informacija

Renginio nr.262
Lektorius(-iai)dr. Jūratė Lesutienė, dr. Nerijus Nika
Data2016 09 09
VietaŽuvininkystės ir jūrinės akvakultūros atviros prieigos laboratorijoje
AdresasSmiltynės g. 1, Klaipėda, Lietuva

Komentarai

Parašykite šiam straipsniui komentarą