Renginys

Ekskursija į VU MF Žmogaus genomo tyrimų centro laboratorijas

(0), 2016 09 13

Genomas – tai visas viengubasis DNR (ar RNR) informacijos rinkinys (koduojančiosios ir nekoduojančiosios sekos), glūdintis tam tikros biologinės rūšies organizmo ląstelėje. Žmogaus genomo seką sudaro apie 3,2 mlrd. nukleotidų. Tiesioginės nukleotidų sekos nustatymui vis dar plačiai naudojamas Sanger sekoskaitos metodas, paskelbtas 1975 metais. Šiuolaikinėje genomikoje taikant naujus plataus masto žmogaus genomo sekos nustatymo metodus – naujos kartos sekoskaitos technologijas – gaunama informacija apie visą koduojančią ar visą žmogaus genomo seką vieno tyrimo metu per sąlyginai trumpą laiką. Genomo sekos duomenų analizė yra sudėtinga ir skatina kurti vis naujus bei tobulinti specifinius bioinformacinius įrankius, taikomus įvairioms sekoskaitos platformoms ir skirtingoms biologijos sritims.
Žmogaus genomo sekos analizė pateikė daug informacijos apie žmogaus genetinę įvairovę ir struktūrą, identifikuojant naujus retus ir dažnus genomo variantus. Svarbu identifikuoti genomo variantus ir jų funkcinę reikšmę bei galimus taikinius genomo redagavimo moksliniams tyrimams.
Po paskaitos dalyviai bus pakviesti į ekskursiją VU MF Žmogaus genomo tyrimų centro laboratorijose, kur galės išvysti šiuolaikinę mokslinę laboratoriją ir bus supažindinti su naujos kartos žmogaus genomo tyrimais.

Registracija į renginį

LaikasLaisvos vietosRegistracija
13:00 liko 36 iš 36 Pasibaigęs renginys

Renginio informacija

Renginio nr.21
Lektorius(-iai)dr. Laima Ambrozaitytė, LMA tikrasis narys, prof. habil. dr. Vaidutis Kučinskas
Data2016 09 13
VietaVUL Santariškių klinikų akušerijos ir chirurgijos (F) korpuse
AdresasSantariškių g. 2, Vilnius, Lietuva

Komentarai

Parašykite šiam straipsniui komentarą