Renginys

Mokslo šventė VGTU „STEBĖK, DALYVAUK, EKSPERIMENTUOK“

(0), 2015 09 18

Šventėje jūsų laukia įvairių mokslo eksperimentų programa, paskaitos, parodos, demonstracijos, ekskursijos. Renginyje dalyvauja Vilniaus Gedimino technikos universiteto Aplinkos inžinerijos, Transporto inžinerijos, Statybos, Verslo vadybos, Kūrybinių industrijų Elektronikos, Mechanikos, Fundamentinių mokslų fakultetai, VGTU Antano Gustaičio aviacijos institutas. Palapinių miestelyje kartu su šventės šeimininkais įsikurs jos svečiai: KTU Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakultetas, LSU Sporto mokslo ir inovacijų institutas, Vilniaus kolegija, Vilniaus gimnazijų jungtinė komanda, VU ir kompanijos „Thermo Fisher Scientific Baltics“ projektas – bioklasė, kiti dalyviai.
Visus sudomins KTU Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto „judančių“ darbų paroda „Kūryba – Technologijos – Unikalumas“. KTU studentai, pasitelkę kūrybą bei mokslo žinias sukūrė unikalius darbus.
LSU Sporto mokslo ir inovacijų institutas atveš mobiliąją laboratoriją, kurioje atliks kūno masės, kūno kompozicijos, kraujo spaudimo, širdies susitraukimo dažnio, raumenų jėgos ir galingumo tyrimus.
Į „Šokančius ritmus“ pakvies Vilniaus kolegijos Populiariosios muzikos ir Šokio pedagogikos studijų programų studentai. Šventės lankytojai, padedami vedėjų, atras, kaip muzikos nuotaikos paverčiamos judesio kalba: kartu sukurs žingsnelių žodyną ir, klausydamiesi vietoje gimstančių ritmų, judesiu perteiks muzikantų skleidžiamas spalvas. O iš kur semtis įkvėpimo tokiam judesių žodynui susikurti? Įvairių tautų kultūroms būdingi saviti ritmai siūlo ir atitinkamus šokio žingsnelius. Studentai pakvies „įsimesti šiuos šokio žingsnelius į kišenę“.
Bioklasės laboratorija visiems norintiems suteiks unikalią galimybę bent trumpam tapti tyrėjais ir pasinerti į molekulinės biologijos laboratorijos veiklą. Išmoksite dirbti su automatinėmis pipetėmis, išskirti DNR, atlikti elektroforezę ir kt.
Jungtinės Vilniaus gimnazijų komandos eksperimentų programoje įžvelgsite didelį mokinių norą eksperimentuoti ir dalytis savo pasiekimais su kitais bendraminčiais. Didžiausią programą paruošė jos šeimininkai – VGTU mokslininkai ir studentai.

Renginio informacija

Renginio nr.74
Lektorius(-iai)nenurodyta
Data2015 09 18
Renginio pradžia12:00-16:00
VietaVGTU centriniuose rūmuose
AdresasSaulėtekio al. 11, Vilnius, Lietuva

Komentarai

Parašykite šiam straipsniui komentarą