Renginys

Lietuvos paauglių (gimnazistų) gyvensenos ypatumai

(0), 2015 09 18

Lietuvos paauglių (gimnazistų) sveikata priklauso nuo aplinkos ir gyvensenos. Gyvensenai įtakos turi biomedicininiai, socialiniai, kultūriniai, profesiniai veiksniai: amžius, lytis, šeimos ir bendruomenės papročiai ir tradicijos, sveikatos žinios, reklama ir kt. Nuo vaikų ir paauglių gyvensenos ypatumų: netinkamos mitybos, menko fizinio aktyvumo, piktnaudžiavimo psichoaktyviomis medžiagomis priklauso ligų išsivystymas. Paauglių skatinimas sveikai gyventi padeda vykdyti ligų prevenciją Lietuvoje.
2014 – 2015 metais, šesiose Lietuvos gimnazijose: Anykščių J. Biliūno, Druskininkų “Ryto“, Kaišiadorių “Algirdo Brazausko“, Vilniaus „Radvilų“, Domeikavos ir Veisiejų buvo atliktas tyrimas su tikslu įvertinti gimnazistų sveikatos būklę ir išsiaiškinti jų gyvensenos ypatumus.
Mokytojai ir gimnazistai maloniai kviečiami dalyvauti seminare, kuriame bus pristatyti atliktos studijos rezultatai, ir, padiskutuoti aktualiais, su Lietuvos moksleivių gyvensenos ypatumais susijusiais, klausimais.

Renginio informacija

Renginio nr.316
Lektorius(-iai)doc. dr. Daiva Janulaitytė-Günther, LSMU Mikrobiologijos ir virusologijos institutas, LSMU studentai: Ahmad Azmi Sami, Mustafa Azmi Sami, Victor Pozueta Sangrones
Data2015 09 18
Renginio pradžia12:00
VietaAnykščių J. Biliūno gimnazijoje
AdresasLiudiškių g. 49, Anykščiai, Lietuva

Komentarai

Parašykite šiam straipsniui komentarą