Renginys

Internete vartojama kalba – šnekamoji kalba? SMS ar pokalbis telefonu? Ilgas ar trumpas el. laiškas? Įrašas Facebooke ar Twitteryje? Pasakyk, kokius žanrus kasdien naudoji, pasakysiu, koks žmogus esi.

(0), 2015 09 11

Pirmoje paskaitos dalyje bus klausomi ir rodomi pavyzdžiai, kurie atskleis, kuo šnekamoji kalba (Tai, tipo, vasara buvo okei?) yra panaši į internete vartojamą kalbą (LOL! Viskas gerai nk neatsitiko nice to c u), kuo šios kalbos atmainos skiriasi.
Antroje paskaitos dalyje bus kviečiama pažvelgti į mus ir mūsų kasdieną iš žanrų perspektyvos. Visa tai, ką ir kaip darome, atsiremia į žanrus, tad kiekvienas iš mūsų kasdien naudojame bent po kelis skirtingus žanrus: turėjote trumpą nemalonų pokalbį telefonu, apie tai pasigyrėte Facebooke, pasipiktinote Twitteryje, paskambinote ir ilgai guodėtės mamai, SMS žinute „informavote“ draugą – štai jau ir turite savo asmeninius 5 žanrus, kuriais diena juk nesibaigia, tiesa? Kaip atrodytų mūsų diena, jei aprašytume ją kasdien naudojamų ar tiesiog mėgstamų žanrų aspektu? O kiek galima spręsti apie žmogų pagal tai, kiek ir kokių skirtingų žanrų jis naudoja, kokiems teikia pirmenybę? Neretai net ir iš trumpo jų sąrašo sužinome daugiau nei iš išsamaus CV. Paskaitoje kiekvienas galėsite taip save paanalizuoti.

Registracija į renginį

LaikasLaisvos vietosRegistracija
15:00 liko 50 iš 50 Pasibaigęs renginys

Renginio informacija

Renginio nr.185
Lektorius(-iai)dokt. Agnė Blažienė, dokt. Danguolė Kalinauskaitė
Data2015 09 11
VietaVero Cafe@VDU
AdresasS. Daukanto g. 28, Kaunas, Lietuva

Komentarai

Parašykite šiam straipsniui komentarą