Festivalio naujienos

GARBĖS GALERIJA: prof. dr. Arūnas Bukantis (0)

Laukiant „Mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė“ 2023 renginių toliau supažindiname su projekto Garbės galerijos veidais. Uždavėme jiems po penkis klausimus, prašydami pasidalinti įspūdžiais, dalyvaujant programoje. Esame jiems ypač dėkingi už svarų, ilgiau nei dešimtmetį trunkantį, indėlį į projektą.

Pristatome JT Bendrosios Klimato Kaitos Konvencijos nacionalinės ekspertų grupės narį, knygų autorių, Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto prof. dr. Arūną Bukantį. Su šiuo mokslininku festivalis draugauja nuo 2007 metų.

  1. Koks maloniausias atsiminimas (ar siurprizas) susijęs su jūsų dalyvavimu Mokslo festivalyje?

Maloniausi ir linksmiausi būdavo atidarymo ir uždarymo renginiai, nes jų metų vykdavo susitikimai su įdomiais žmonėmis, filmų peržiūros, „gyvas“ pabendravimas su festivalio organizatoriais ir lektoriais.

  1. Kaip jūsų manymu per tuos metus pasikeitė Mokslo festivalio dalyviai ir jų poreikiai?

Festivalis išaugo, subrendo, bet nepaseno. Dalyvių kasmet įsilieja vis naujų, didėja įvairių Lietuvos regionų aprėptis. Pastaraisiais metais labai išaugo siūlomų renginių įvairovė ir kiekis, tad kartais tenka tarpusavyje konkuruoti jau ne dalyviams, o lektoriams. Tai verčia ieškoti naujovių ir nestandartinių renginių formų.

  1. Kas skatina ir įkvepia jus nuolat dalyvauti festivalio programoje?

Šis festivalis – tai lyg mokslo viesulas, kuris kasmet šėlsta ištisą savaitę po visą Lietuvą. Ypač daug patrauklumo ir ugnies festivaliui suteikia charizmatiški ir išradingi organizatoriai. Pagarba jiems! Jūs ir esate tie didžiausi įkvepėjai ir skatintojai.

  1. Kaip būtų galima dar labiau pagerinti festivalio programą?

Programa jau tapo labai turtinga ir įvairi. Būtų gerai, kad festivalis tęstųsi ir liktų kasmetiniu renginiu. Gal reikėtų kokį ąžuolyną jubiliejaus proga pasodinti?

  1. Kokios tendencijos visuomenėje jus labiausiai neramina ir ar mokslas gali padėti?

Labiausiai neramina emigracija iš Lietuvos, bet atrodo ji jau rimsta.

 

Nuotraukos iš festivalio ir projekto partnerių archyvo.

Komentarai

Parašykite šiam straipsniui komentarą