Renginys

Edukacinės dirbtuvės: Suaugusiųjų susitikimo vieta vaikų akimis

(0), 2017 09 14

„KITOMIS AKIMIS“ : Vaikų Susitikimo ir kitas laisvalaikio vietas kuria ir projektuoja suaugę žmonės, tad puikiai matome vaikų pasaulį Jų akimis, tačiau ar kada susimastėme kaip vaiko akimis yra matomas suaugusiųjų pasaulis? Vietos kuriose vyksta pokalbiai, pasivaikščiojimai ir laisvalaikio praleidimas? Šiais klausimais būtų žadinama Mokinių fantazija, skatinamos diskusijos, generuojamos idėjos ir eskizuojama.

APIE KĄ? Vaikai gaus Lietuvos žemėlapio karkasą – kiekvienas miestas bus pažymėtas kita spalva. Žemėlapis leis plačiau pažvelgti į egzistuojančią problemą – laisvalaikio vietų nebuvimą ir mažųjų miestų ar kaimų gyvenimą, sukoncentruos dėmesį į tam tikrą teritoriją. Maketas bus gaminamas mastelyje 1:500.

TEORINĖ DALIS: Teorinės dalies metu vaikai trumpai išklausys informaciją apie susibūrimo vietas, laisvalaikio praleidimo zonas ir pan., pamatys pavydžių, kaip tokių vietų buvimas ar nebuvimas yra išsprendžiamas. Gautą informaciją nesunkiai galės pritaikyti praktinėje dalyje.

PRAKTINĖ DALIS: Darbas vyks individualiai – taip bus ugdomas savarankiškas darbas ir individualus požiūris į esamą situaciją, vėliau pagamintus produktus vaikai turės įstatyti į bendrą žemėlapį.

MEDŽIAGOS: Žmogeliukai, baltas kartonas, spalvų flakonai, darbo įrankiai, medukai,  žemėlapis.

IDĖJA: Norime, jog mokiniai, vaikai, išlaisvintų savo fantaziją, gebėjimus ir sukurtų tęstiną ir vartotiną rezultatą, kuris galėtų atsirasti modulinės sistemos, baldo ar kitokio objekto pavidale, kuris atliktų tam tikrą funkciją kasdieninėje ?

TIKSLAS: Dirbtuvių rezultatas turi būti ekonomiškas ir pagamintas esant minimaliems kaštams, prieinamas daugeliui mokyklų, darželių, skirtingų socialinių grupių. Pagaminto objekto instrukcija gali atsirasti lankstinuko pavidale ir skleidžiama. Projekto dalyviai turi galimybę tapti inotyviai mąstančiais dizaineriais, kurie skatintų kitus laisviau mąstyti, svajoti ir apie tai kalbėti GARSIAI !
RENGINIO TRUKMĖ: 30 min.
Rekomenduojama 11-14 metų amžiaus lankytojams.

Registracija į renginį

LaikasLaisvos vietosRegistracija
10:00 liko 26 iš 26 Pasibaigęs renginys

Renginio informacija

Renginio nr.136
Lektorius(-iai)Monika Kinderytė, Santa Simonavičiūtė, Mindaugas Butvila, Edgaras Janutauskas, Matas Vilkauskas
Data2017 09 14
Vieta200M2 Edukacinėse dirbtuvėse
AdresasJurbarko g. 2A, Kaunas, Lietuva

Komentarai

Parašykite šiam straipsniui komentarą